Hero section

Een vurige passie voor de Engels-Normandische bouwkunst. Een hart voor onberispelijke kwaliteit.

Dát is Countrywide.

Laat ons beginnen bij het begin. Wie of wat ís Countrywide nu eigenlijk?
En waarom is dat belangrijk voor u?

 


Hoe vooruitgang de traditie ondermijnde

Wel, alles begon 20 jaar geleden, toen Koen Bouteligier mee aan de wieg stond van Heritage Buildings, een bouwbedrijf in eikenhouten bijgebouwen. Hij creëerde ontwerpen met hart en ziel. En vooral: met een eindeloos geloof in het product, de stijl en de unieke klasse van de bouwwerken.

Enkele jaren geleden merkte hij echter dat iedereen in de branche op dezelfde manier te werk gingen. Met dezelfde machines. Dezelfde technologie. Dezelfde aanpak en dezelfde promopraatjes. Kortom, het hart en de ziel van de stiel gingen stilletjes verloren in de technische vooruitgang.


Dát kan anders.

Met Countrywide gaan we terug naar de basis. Naar de pure kern van de uitzonderlijke stijl van originele “Oak Framed Buildings”. Perfectie staat weer voorop. Met een partner die nog voluit inzet op ambachtelijk vakmanschap. Gecombineerd met een service die gebaseerd is op oprechte goesting.

Met de hand getekende ontwerpen. Handgemaakte materialen. Uiterst kwalitatieve bouwprocessen én –materialen. Kortom, Countrywide brengt een vergeten ambacht weer tot leven, met een nauwkeurig respect voor de normen van vandaag. En zonder te raken aan een marktconforme prijs.

Half sectio image

Een vurige passie voor de Engelse
bouwkunst.

Hoe u dat merkt? Aan onze 5 pijlers.

Notice image

1. Kwaliteit telt

Alle materialen worden gepuurd uit kwartiershout, afkomstig uit het hart van de eik. Het binnenste van de boom is namelijk ontzettend sterk. Het heeft een bijzonder hoge dichtheid. Is weerbaar tegen de guurste weersinvloeden. En bewerkbaar tot pareltjes van vakmanschap en design. Al het hout wordt extra kleurloos geïmpregneerd tegen mogelijke schimmels en insecten.

Notice image

2. Een authentieke methode

Vergeet geautomatiseerde cnc-machines die elk product 100% identiek maken aan het volgende. Bij Countrywide kiezen we voor handmatig vervaardigde materialen. Gecreëerd door gedreven stielmensen die elke dag opnieuw vol passie hun vak perfectioneren.

Bovendien wordt elk eikenhouten bijgebouw van Countrywide éérst door de vakmensen van Border Oak – onze leverancier – gemonteerd in de eigen werkhuizen. Dan wordt het weer gedemonteerd en op traditionele manier gemarkeerd, zodat het verscheept én op locatie geplaatst kan worden. Zo bent u volledig zeker dat uw gebouw tegemoetkomt aan uw hoogste verwachtingen. En dat er zich geen onverwachte situaties voordoen op de werf.

Als u denkt dat deze aanpak de kostprijs van uw project de hoogte instuwt, dan hebben we goed nieuws voor u. Want ambacht en vakmanschap maken het eindresultaat kwalitatiever – maar niet noodzakelijk duurder.

Notice image

3. Duurzaamheid

Onze stijl en aanpak kennen dan wel hun oorsprong in het verleden. Toch werken we met een sterke focus op de toekomst. Hout is een delicaat goed, geschonken door de natuur en intensief verwerkt door geschoolde vaklui. Het is dan ook aan ons om respect te dragen voor de grondstof. En op een verantwoorde manier om te gaan met natuurlijke rijkdommen.

Countrywide bouwt eikenhouten gebouwen die stuk voor stuk vervaardigd zijn met 100% gecertificeerde houtsoorten. Geen wildkap, dus. Maar verantwoorde materialen die geteeld én geoogst zijn met respect voor onze omgeving.

Notice image

4. De strengste normen, zonder probleem

Natuurlijk bouwen we een carport, poolhouse of buitenruimte in de pure Engelse stijl voor u. Maar er is zoveel meer mogelijk. Onze leverancier, Border Oak, is een absolute pionier in woonoplossingen in de unieke Anglo-Normandische stijl. Het échte Engelse vakwerk. Parels van woningen, manors en landhuizen die volledig voldoen aan de strengste isolatie-, ventilatie- en energienormen.

Hun prijswinnende aanpak kent geen gelijke in de markt. En daar zijn we bij Countrywide bijzonder trots op.

Notice image

5. Alles ademt stijl.

Afwerking en detail. Een realisatie die perfect aansluit bij uw verwachtingen – van casco tot sleutel-op-de-deur. Maatwerk tot in de kleinste hoekjes. Volledig in lijn met de rijke bouwstijl waar u én wij zo van houden.

Elk gebouw ademst stijl. Klasse. Verfijning. En symboliseert een unieke levenswijze waarmee u zichzelf in een oogopslag definieert.

Wilt u meer weten over hoe Countrywide uw gebouw in Anglo-Normandische stijl creëert? Contacteer ons voor een gesprek!

Elk aspect doordrongen
van een respectvolle traditie

Niet alleen onze bouwstijl is traditioneel.

Ambachtelijke service met aandacht voor elk detail.